Εξασφαλίζοντας άψογο φινίρισμα στο σκάφος.!

28/01/2018
Εξασφαλίζοντας άψογο φινίρισμα στο σκάφος.!

Ακόμα και το πιο παλιό και φθαρμένο σκάφος μπορεί να δείχνει σαν καινούριο με την σωστή επιλογή και εφαρμογή προϊόντων. Τα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά για το φινίρισμα του σκάφους είναι:

  1. Οι βαφές φινιρίσματος που, εκτός από το χρώμα, προσφέρουν στο σκάφος αντίσταση στις ρωγμές, διάρκεια και παρέχουν ισχυρή προστασία από τα στοιχεία της φύσης και τον ήλιο.
    Υπάρχουν δυο τύποι βαφών φινιρίσματος ενός συστατικού και δυο συστατικών. Η κύρια διαφορά εντοπίζεται στον βαθμό στιλπνότητας, αντοχής , ελαστικότητας, στις ιδιότητες εφαρμογής και στη διάρκεια της βαφής.
  2. Οι αλοιφές γυαλίσματος που βοηθούν στην αναζωογόνηση, αποκατάσταση και προστασία της βαφής, εξασφαλίζοντας γυαλάδα και άψογο φινίρισμα του σκάφους.

Βαφή φινιρίσματος, η Pellachrom για τη σωστή εφαρμογή της συστήνει:

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Βασική προϋπόθεση για να έχουμε καλά αποτελέσματα είναι η επιμελημένη ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ. Αφού, απομακρύνουμε όλα τα παλιά χρώματα, σκουριές και λάδια, γυαλοχαρτάρουμε και αφαιρούμε τις σκόνες με ένα πανί.


POLYGLOSS Χρώμα φινιρίσματος 2 συστατικών



ΒΑΦΗ

Ανακατεύουμε καλά πριν τη χρήση το Α συστατικό και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το Β συστατικό σιγά-σιγά και υπό συνεχή ανάδευση .

  • Εφαρμόζουμε έχοντας εξασφαλίσει αρκετό χρώμα για ένα ολόκληρο τμήμα. Η πρακτική αυτή είναι σημαντική για να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα
  • Πριν την εφαρμογή οι επιφάνειες λειαίνονται με κατάλληλο γυαλόχαρτο.
  • Για να αποφύγουμε φουσκάλες κατά την εφαρμογή, εκτελούμε την εργασία στη σκιά όσο είναι δυνατόν.
  • Μην εφαρμόζετε όταν στον αέρα και στην επιφάνεια εργασίας οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 10°C και πάνω από 35ºC, ούτε όταν η σχετική υγρασία είναι μεγαλύτερη από 70%.
  • Με την προσθήκη στην τελευταία στρώση του πρόσθετου ADDITIVE 640 μπορούμε να επιτύχουμε βελτίωση των χημικών και μηχανικών αντοχών της τελικής επιφάνειας.
  • Συνίσταται η εφαρμογή του POLYGLOSS με ADDITIVE 640 να γίνεται αφού έχει επιτευχθεί η τέλεια κάλυψη της απόχρωσης.
  • Κατά την εφαρμογή απαιτείται καλός εξαερισμός του χώρου λόγω επικίνδυνων αναθυμιάσεων.

Αλοιφές γυαλίσματος:

Όταν οι φθορές στο φινίρισμα του σκάφους είναι μικρές, όπως χτυπήματα, γδαρσίματα και θαμπώματα, ο τρόπος για να επαναφέρουμε την επιφάνεια στην αρχική της κατάσταση είναι οι αλοιφές γυαλίσματος. Οι αλοιφές αυτές υπάρχουν σε τρεις διαφορετικούς τύπους: χοντρή, μεσαία, λεπτή και η καθεμία έχει διαφορετική κοκκίωση. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε και τις τρεις, επιλέγουμε ανά περίπτωση:

  • Σε επιφάνεια με αρκετές αμυχές ξεκινάμε με τη χοντρή αλοιφή και συνεχίζουμε με την μεσαία που δημιουργεί ένα εκθαμβωτικό, υψηλής στιλπνότητας φινίρισμα.
  • Σε επιφάνεια που δεν έχει γρατζουνιές και θέλουμε μόνο να δώσουμε extra γυαλάδα χρησιμοποιούμε την λεπτή.

Αλοιφές Farecla Σετ G3P506 500ml + G3 GLAZE fine 500ml



Για την φροντίδα και τον καθαρισμό ξεθωριασμένης και κιτρινισμένης επιφάνειας gelcoat πλαστικού και χρώματος, που προκαλείται από τους μικροοργανισμούς στην πλώρη τα περάσματα του νερού και στην πρύμνη του σκάφους, απαιτείται η χρήση ειδικού προϊόντος.



Δείτε ακόμα:

Υφαλόχρωμα! Γιατί το σκάφος σας πρέπει να έχει την καλύτερη απόδοση.

Σκάφος! Οδηγίες για την συντήρηση και βαφή του σκάφους σας.

Σκάφος! Χρήσιμες συμβουλές για τη συντήρηση και τη βαφή μετάλλου.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική