Ανακυκλώστε μια σπασμένη καρέκλα μετατρέποντάς την σε γλάστρα

03/04/2017
Ανακυκλώστε μια σπασμένη καρέκλα μετατρέποντάς την σε γλάστρα


Σίγουρα έχετε μια σπασμένη ή με σοβαρές ζημιές καρέκλα στο σπίτι και σκέφτεστε να την πετάξετε. Μην το κάνετε! Με το χρώμα κιμωλίας σε σπρέι Pintyplus μπορείτε να ανακτήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο και να του δώσετε μια vintage εμφάνιση. Σήμερα έχουμε τη βοήθεια της Cristina de creadoporkrispis που θα μας δείξει πως μπορούμε να ανακυκλώσουμε μια σπασμένη καρέκλα μετατρέποντάς την σε γλάστρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

- Σπάτουλα - Στοκαδόρο

- Κερί

- Χρώμα κιμωλίας σε σπρέι Pintyplus σε 2 αποχρώσεις

- Βερνίκι σε σπρέι ματ με βάση το νερό Pintyplus

- Γυαλόχαρτο λεπτό


Όπως μπορείτε να δείτε, η καρέκλα ήταν σε αρκετά άθλια κατάσταση.

Οδηγίες:

1. Αφαιρέστε τον πάτο της καρέκλας και με την βοήθεια του στοκαδόρου απομακρύνετε τα θρυμματισμένα κομμάτια. Στην συνέχεια καθαρίστε την πολύ καλά με έναν ατμοκαθαριστή ή με ένα πανί εμποτισμένο με οινόπνευμα.


2. Αφού έχει καθαριστεί και έχει στεγνώσει καλά βάψτε όλη την επιφάνεια με το χρώμα κιμωλίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως βάση - συνήθως τη σκουρότερη απόχρωση. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα - δεν είναι απαραίτητο να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα αφού θα καλυφθεί από το δεύτερο χρώμα.


3. Αφήνετε μισή ώρα να στεγνώσει καλά το χρώμα κιμωλίας και πριν την εφαρμογή της δεύτερης απόχρωσης τρίψτε με κερί τα σημεία που θέλετε να εμφανιστούν φθορές. Το κερί θα αποτρέψει την προσκόλληση του δεύτερου χρώματος δίνοντας μια vintage όψη στην γλάστρα σας.



4. Μετά την εφαρμογή του κεριού βάψτε την καρέκλα με το δεύτερο - πιο ανοιχτό χρώμα κιμωλίας - αυτή τη φορά ομοιόμορφα και αφήστε να στεγνώσει καλά.


5. Τέλος περάστε όλες τις επιφάνειες με το γυαλόχαρτο. Στα σημεία που είχατε τρίψει με κερί το χρώμα θα αποκολληθεί αφήνοντας το πρώτο χρώμα να φανεί δίνοντας όψη παλαιωμένου.

Μετά από όλα αυτά τα βήματα έχετε σχεδόν ολοκληρώσει την καρέκλα σας. Απλά λείπουν μια-δυο στρώσεις βερνίκι νερού, καθώς θα είναι έξω, και να τοποθετήσετε την γλάστρα πάνω στο κάθισμα της καρέκλας.

πηγή: www.shakingcolors.com

Δείτε ακόμα:

Η κηπουρική απομακρύνει το άγχος και βελτιώνει την υγεία.

Ανακαίνιση κουζίνας με λιγότερα από 50€

Τεχνοτροπίες και διακόσμηση τοίχου - Diy Wall art Μέρος 1ο

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ Μόνο για τους φίλους μας στο Facebook

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική